Dag van het Brabants Vennenpad

Het Brabants Vennenpad is een streekpad van 285 km door de provincie Noord Brabant. Het pad loopt praktisch geheel over onverharde paden door de vele natuurgebieden. Het start- en eindpunt is Oisterwijk. De route loopt vanaf Oisterwijk door de Oisterwijkse Bossen en Vennen, door de Kampina, de Geelders, langs de Dommelbeemden, door het land van Gogh, de Strabrechtse Heide, het Leenderbos, de Groote Heide, de Malpie, de Plateaux, de Postelse Heide, Grenspark de Kempen, Landgoed de Utrecht, Gorp en Roovert en langs Tilburg terug naar Oisterwijk.

Op 26 september staat dit pad extra in de schijnwerpers. De jaarlijkse dag, in het teken van uitzonderlijk mooie pad, wordt gehouden op de Natuurbegraafplaats De Utrecht in Esbeek.

Op deze dag organiseren Joyce Senger (oprichtster van de Natuurbegraafplaats) en boswachter Gijs van Diesdonk twee mooie wandeltochten over het Brabants Vennenpad en de Natuurbegraafplaats waar het pad doorheen loopt. Ook zal de Natuurbegraafplaats een blijvende attentie aanbieden aan alle wandelaars van het Brabants Vennenpad.

U wordt welkom geheten door de werkgroep van het Brabants Vennenpad en u krijgt een gratis kopje koffie of thee. Voor de kinderen die meekomen is er een glaasje ranja.

Op deze unieke dag kunt u alle informatie krijgen over het pad en de accommodaties langs het pad. Het boekje van het pad zal ook te koop zijn. Uiteraard houdt iedereen die deze dag bezoekt zich aan de dan geldende coronaregels!

Waar? Natuurbegraafplaats De Utrecht, Scheidijk 1 in Esbeek. De Scheidijk is een pad dat uitkomt op de N269 (Tilburg – Lage Mierde). Er staan een richtingbord voor het pad.

Start: van de wandelingen om 10.30 uur en 12.30 uur.

De toegang en de wandelingen zijn gratis.

Tekst: Ivan Crost