Alle beetjes helpen: 10 oktober, de dag van de duurzaamheid.

Vandaag is weer zo’n dag dat je even extra stilstaat. Middenin je drukke en hectische leven. Hoe duurzaam leef jij eigenlijk? En wat zijn dingen die jij kan veranderen om duurzamer te leven?Het Nivon probeert op allerlei manieren duurzaam te zijn, maar vandaag zetten we een specifieke actie (letterlijk) in het zonnetje . Tijdens PiKa Festival stond afgelopen editie een wel heel bijzonder werk op het veld: de GreenBattery. Deze mobiele accu zorgde voor stroom en heel veel entertainment.

De GreenBattery, belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • GreenBattery heeft geen enkele vorm van uitstoot, geen CO2, geen NOxen geen fijnstof. Een beter milieu begint met een schone energievoorziening.
  • GreenBattery produceert duurzame stroom vrijwel zonder geluid, fluisterstil.
  • GreenBattery gebruikt de beste energieopslagtechnieken om duurzame energie, van de wind en de zon, op te slaan in een grote mobiele accu. Deze kan op locatie de energie weer leveren aan de installaties. Ook als er geen netwerk in de buurt is. Overal. Schoon, stil en duurzaam.
  • De GreenBattery is een “batterij” met groot vermogen, hoogwaardige accu’s met geavanceerde controle systemen, die de stroom weer kunnen leveren naar een “standaard 3-fase aansluiting”. De capaciteit is zo groot dat PiKa er een paar dagen op kan draaien. De GreenBattery kan zich her-opladen door zowel een extern stroomnetwerk (een stopcontact op Hallse Hull) als door de zonnepanelen die er bovenop staan maar hij wordt al “vol” geleverd, opgeladen met duurzame windstroom.
  • Greenbattery heeft een mooie stabiele stroomlevering, ideaal voor de geluids- & lichtapperatuur

Alle beetjes helpen, doe je mee?

GreenbatteryDe GreenBatttery. Foto: Henk Schaaf