Afscheid Cor en Marijke den Heijer

Na meer dan 20 jaar sluiten Marijke en Cor den Heijer hun periode als vrijwilliger bij Nivon en het Koos Vorrinkhuis af. Hun laatste activiteit was het begeleiden van de Herfstwandel4daagse. Als huiswacht en wandelbegeleider leverden ze een indrukwekkende bijdrage aan het Koos Vorrinkhuis. We zijn hen heel dankbaar voor al hun inzet en laten ze graag zelf even aan het woord.

“In 1999 liepen wij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella en na die lange wandeltocht namen we een beslissing voor de toekomst. We wilden samen vrijwilligerswerk voor Nivon gaan doen. Dat begon met een huiswachtencursus, we startten in het August Reitsmahuis. Omdat dit huis in de winter dicht ging, werden we gevraagd voor het Koos Vorrinkhuis. In november 2000 maakten we kennis. De beuk leek er wel van goud en de vogeltjes floten prachtig. Het leek ons wel wat, daar in het bos!

Zo maakten we bijzondere en afwisselende weken mee. We zagen heel veel scholen, feestjes, bruiloften, familiereünies. Ook deden we mee met de klusweken en maakten o.a. de Nivonlogo’s op de ramen. In april 2004 begeleidden we de eerste Wandel4daagse. Juni 2005 hebben we zelfs een brandje op de hei geblust. De brandweer kon gelukkig nog snel nablussen.

In november 2008 vierden wij ons 40-jarig huwelijk in de grote zaal om onze familie te laten zien wat wij zoal deden. In mei 2009 trakteerden wij alle gasten op slagroomgebak ter ere van onze honderdste keer huiswacht. In 2012 startten wij met een nieuw project, de Nivon Wandel2daagses, die alle Nivonhuizen aandeden. Een groot succes, wat tot de coronatijd nog is doorgegaan.

Vanaf ongeveer 2017 deden wij alleen nog Wandel4daagsen, want het werd teveel om ook nog huiswacht te zijn. Afgelopen herfst hebben we de laatste gedaan.

Hartelijk dank aan de AMS, de activiteitencoördinator, de huiswachten en niet te vergeten de kokers. We wensen onze opvolgers net zoveel plezier in het begeleiden van de wandelingen als wij hebben gehad.”

 

Tekst: Cor en Marijke den Heijer