Afdeling Gouda weer actief

De eerste activiteit van de afdeling Gouda, na drie maanden lockdown, viel letterlijk in het water (een regenbui), maar was een groot succes!

Wat is het fijn om weer met een groep mensen bijeen te zijn en een gezamenlijke activiteit te hebben. De behoefte aan gezamenlijkheid en contact was groot, want twintig mensen en één teckel meldden zich aan voor de wandeling rond de plas Vettenbroek/ Broekvelden bij Reeuwijk, op fietsafstand van Gouda.

We verzamelden om 10 uur bij de picknickweide om, met zelf meegenomen stoelen en koffie, in het zonnetje bijeen te zijn. Het afdelingsbestuur had gezorgd voor Goudse stroopwafels van goede kwaliteit. De lichte regen mocht de pret niet drukken.

We hadden bewust gekozen voor een koffiemoment op de picknickweide, en niet bij het naastgelegen restaurant, omdat we op deze manier contact met de hele groep konden hebben, hetgeen bij het restaurant niet had gekund.

Na de koffie zijn we in twee groepen gaan lopen: één groep linksom en de andere groep rechtsom de plas. Zo’n kleinere groep van negen à tien personen mensen maakte het onderlinge contact goed mogelijk.

Onderweg hadden we mooie gesprekken, over onder andere de boeken die we in coronatijden hadden gelezen, de meest geschikte plantherkenningsapp (PlantNet!) en de recente beweging tegen racisme. En dat allemaal met inachtneming van de anderhalve meter afstand, dus ieder aan een kant van het pad. Daar waar het pad smal was, liepen we achter elkaar.

Halverwege de zeven km lange wandeling kwamen de groepen elkaar tegen. Het regende nog steeds, maar de sfeer zat en bleef er bij beide groepen goed in. De groepen troffen elkaar opnieuw bij het vertrekpunt. Toen waren we zo nat dat iedereen graag naar huis wilde om droge kleren aan te trekken.

Dit concept – een wandeling en gezamenlijk koffiedrinken – was een succes en voor herhaling vatbaar. De activiteitencommissie van Gouda organiseert binnenkort nog een paar wandelingen en/of fietstochten in de nabije omgeving.

Misschien een idee voor andere afdelingen?

Nog een tip: de afdeling Gouda organiseert in augustus een kanotocht. Kanovaren is bijzonder coronaproof, want je kunt met eenpersoonskano’s en Canadezen gemakkelijk afstand houden. En het fotogroepje van de afdeling gaat binnenkort op foto-excursie in Schoonhoven. Onze activiteitencommissie gaat binnenkort brainstormen over andere mogelijke activiteiten in tijden van corona.

 

Tekst & foto’s: Leni de Jager