500.000e overnachting Hunehuis

Het kostte wat rekenwerk, maar vrijdag 13 september 2019 komt uit de computer rollen. Een ongeluksdag zou je zeggen, maar dat is niet het geval. Want op deze dag bereikt het Hunehuis haar 500.000e overnachting! Een fantastische mijlpaal die we niet ongemerkt voorbij willen laten gaan.

Mevrouw Van der Hoop is de gelukkige. Om haar te kunnen verrassen willen we graag weten hoe laat we haar kunnen verwachten. We bellen de dag van tevoren met een smoesje. En dat is maar goed ook, want mevrouw vertelt dat zij vrijdagavond pas rond 19.00 uur aankomen en meteen naar Diever vertrekken voor een voorstelling in het Shakespearetheater. Geen goed moment voor een feestelijke ontvangst. Daarom maar op de zaterdag.

Roelie Oosterveld, lid van de beheercommissie, en de huiswachten Siem en Carla Beers roepen op zaterdagochtend alle gasten bijeen voor een belangrijke feestelijke mededeling. Namens het Hunehuis zijn Arjan en Janneke Bloemendal en Marieke Kraan aanwezig. Nadat iedereen zich verzameld heeft, nodigt Roelie mevrouw Van der Hoop uit naar voren te komen en het bord te onthullen met daarop: 500.000e (overnachting).

Roelie licht in haar toespraakje een en ander toe en vertelt dat haar overnachting de 500.000e is in de geschiedenis van het Hunehuis. Blij verrast neemt mevrouw Van der Hoop de bloemen, de oorkonde en de daarbij behorende prijs in ontvangst: een gratis verblijf voor vier overnachtingen voor twee personen in het Hunehuis. Daarnaast ontvangt zij een Nivontasje met daarin enkele kleinere attenties. Alle gasten worden getrakteerd op ‘Drentse Turfjes’.

In haar dankwoord zegt mevrouw Van der Hoop aangenaam verrast te zijn. Het Hunehuis is haar bekend. Zij is er al vaker geweest en ze komt er graag. Al sinds 1992 is zij Nivonlid. Dat de 500.000e overnachting op haar naam zou komen te staan, heeft zij nooit durven dromen.

Dit resultaat kon alleen maar worden bereikt dankzij de inzet van vele, vele vrijwilligers in de afgelopen tientallen jaren. Heel veel dank aan allen die eraan hebben bijgedragen.

 

Tekst: Henk Zwaanswijk

Foto’s: Siem Beers