1 mei-viering Nivon 2020 online

Dit jaar zal de viering van de Dag van de Arbeid, traditioneel vanuit het Koos Vorrinkhuis (Lage Vuursche), voor het eerst online plaatsvinden. Vanaf 17.00 is spreekster Sadet Karabulut hier te volgen.

Sinds 1 mei 1890 wordt de eerste mei gevierd als de Dag van de Arbeid met bijeenkomsten en demonstraties over de hele wereld. De jaarlijkse Koos Vorrinklezing sluit hierbij aan. Het thema is elk jaar de actuele stand van zaken in de linkse politiek. De spreker wordt gevraagd in zijn verhaal voorstellen te doen voor de toekomstige agenda van de linkse beweging.

In het Nivon natuurvriendenhuis Koos Vorrinkhuis wordt elk jaar 1 mei gevierd, sinds 2017 maakt de Koos Vorrinklezing hier deel van uit. Dit jaar geeft Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid voor de SP, haar visie op het internationale karakter van de socialistische beweging. “Iedere crisis wordt aangegrepen om de gevestigde belangen te verzekeren. Dat zal na de coronacrisis niet anders zijn. Dus moeten we juist nu durven dromen, durven eisen en durven strijden voor sociale rechtvaardigheid voor iedereen.”

Sabine Baumgarten verzorgt de inleiding en neemt ons mee in de geschiedenis van de Internationale Natuurvrienden Beweging. Het NFI, waar Nivon deel van uitmaakt, bestaat 125 jaar. De lezingen worden gefilmd vanuit een ruime gesprektafel in de hal van het Koos Vorrinkhuis.

Jan Pronk, Kathalijne Buitenweg en Merijn Oudenampsen gingen Sadet Karabulut voor. Hun bijdragen zijn hier terug te vinden.

Invoegen: “Iedere crisis wordt aangegrepen om de gevestigde belangen te verzekeren. Dat zal na de coronacrisis niet anders zijn. Dus moeten we juist nu durven dromen, durven eisen en durven strijden voor sociale rechtvaardigheid voor iedereen.”