Nieuwe wandelgids Brabants Vennenpad uit

De wandelgids van het Brabants Vennenpad is volledig herzien en vernieuwd. De gids bevat geactualiseerde routes en achtergrondteksten en heeft een nieuwe vormgeving gekregen.

Nieuwe paadjes

Twintig vrijwilligers van Nivon hebben, in samenwerking met Visitbrabant, de Groote Heide en Wandelnet, gezorgd voor nog mooiere paadjes, betere routebeschrijvingen en nieuwe markeringen. Met het vernieuwde pad Brabants Vennenpad kunnen meer mensen – jong en oud – de rustgevende ervaring van het wandelen gaan beleven.

Meer kilometers

Het Brabants Vennenpad is nu 250 kilometer lang. Om het de wandelaar zo makkelijk mogelijk te maken is pad verdeeld in twaalf etappes van steeds zo’n twintig kilometer. Iedere etappe begint en eindigt in een stadje of dorp waar zowel slaap- als eetgelegenheden zijn.

De vrijwilligers van de werkgroep Brabants Vennenpad hebben veel werk verzet om het streekpad nog mooier te maken. Je wandelt langs prachtige boerderijen, kleine kapelletjes, watermolens, door dorpjes, bossen en over heidevelden.
De vernieuwde route brengt je in het zuidoostelijk deel van de provincie, langs de vennen van de Kampina en de Groote Heide, over landgoederen en door het land van Van Gogh.

Natuurvriendenhuizen

Op zoek naar een betaalbare overnachting bij het wandelen? Op korte afstand van het Brabants Vennenpad ligt, midden in het bos, natuurvriendenhuis Morgenrood in Oisterwijk.

De nieuwe gids is hier te koop!

ISBN: 978-94-91142-14-7
Prijs: 16,90, Nivon-leden: 11,30