Nieuwe gids Pieterpad 2 verschenen

Nieuwe Pieterpad-wandelgids

Pieterpad2 (ISBN 9789491142086) ligt nu in de winkel

Zelfs na al die jaren bleek de route toch nog beter en mooier te kunnen worden. Dat had alleen wat tijd nodig. Bij Zelhem, Heuven, Montfort en op de Pietersberg is het gelukt. Daar wandel je nu over onverharde paden door nieuwe natuur. Vooral het einde van de route is sterk verbeterd. De overdracht aan Natuurmonumenten van de Sint Pietersberg is goed geweest. Voor zowel de natuur als voor de wandelaars is het een verademing vergeleken met de steeds holler wordende kies van de ENCI-groeve.

Het tweede deel  van de route Pieterburen-Pietersberg loopt 257km van Vorden in de Achterhoek naar Maastricht. Na het nuchtere Noorden ontdek je het Bourgondische Zuiden. Loop langs Kasteel Vorden, Hoog Elten en de Duivelsberg. Dan door langs de Mookerheide, de Maasheggen, de steilrand van Nederland en door het Krijtland. Zwervend langs kapelletjes en knuppelpaden, boswegen en beekpaden eindigt de route nu op het hoogste balkon van Nederland. Dit uitkijkplatform in de ENCI-groeve, midden in nieuwe natuur, kan weer het startpunt zijn voor nieuwe tochten, mogelijk helemaal naar Marseille.
Deze routegids staat vol met duidelijke topografische kaarten (1 cm = 250m), routebeschrijvingen in beide richtingen, vele kijkpunten en achtergrondinformatie waardoor je het landschap leert te lezen. Ook deze gids heeft weer veel foto’s. Wim van der Ende heeft de hele route nog een keer nagelopen en waar mogelijk beter beeld gemaakt. Op de bijbehorende site www.pieterpad.nl vind je horeca-adressen, actuele routeinformatie en veel meer om je wandeling tot een succes te maken. Wij wensen je een goede wandeling.

Wandelgids Pieterpad

Pieterpad 2 (Lange-afstandwandelpad 9-2) Vorden – St. Pietersberg van Maarten Goorhuis, Wim van der Ende & Kees Volkers, (Uitgever Nivon Natuurvrienden, 9e druk, 2016 – ISBN 978-94-91142-08-6) 208p € 19,90.
Verkrijgbaar via www.pieterpad.nl, www.wandelnet.nl en de betere boekhandel. Bestel hier!