Naturefriends International

NFI Congres (Naturfreunde Internationale) in Lage Vuursche

Naturfreunde Internationale houdt dit jaar het NFI congres in het Koos Vorrink-huis in Lage Vuursche. Nivon ontvangt daar van 20 tot 22 oktober bijna honderd gasten uit landen met een eigen Natuurvriendenorganisatie.

 

Nivon Bergsport AmsterdamHet centraal bestuur van Nivon vindt dat NFI zich meer zou moeten richten op enkele kernactiviteiten en niet te veel tegelijk moet willen. NFI-voorzitter Manfred Pils wil de federatie ombouwen tot een ‘solidaire internationale beweging’. Op het congres zal worden voorgesteld projecten op te zetten waarmee de NFI een ‘ecologische voetafdruk’ kan achterlaten in Europa, maar ook in de aangesloten Afrikaanse landen.

Michael Müller, voorzitter van Naturfreunde Deutschland, roept leden op tot deelname aan het brede debat over ecologie, migratie, het bevorderen van ontspanning tussen de machtsblokken en zegt dat NFI ‘een politieke organisatie’ is: ,,Wij moeten ons opnieuw en sterker dan eerst met vrede en veiligheid inlaten.”

Ook Nivon Natuurvrienden wil zich aansluiten bij initiatieven op het gebied van duurzaamheid en milieubehoud, met haar leden de discussie voeren over maatschappelijke onderwerpen en waar nodig stelling nemen tegen ongewenste ontwikkelingen.

Henk Schaaf, NFI congres

Meer informatie

Newsletter NFI september 2017
Naturefriends talk: Henk Schaaf | President of Nivon
Naturfreunde Internationale