Nivon accommodaties

Natuurvriendenhuizen

Natuurvriendenhuizen staan in de prachtigste natuurgebieden aan zee, op de hei of in het bos. Je vindt er rust, schoonheid, alle ruimte voor je kinderen om te spelen en je maakt makkelijk contact met anderen. Een verblijf biedt een eigen slaapkamer, gezamenlijk gebruik van de keuken, eetzaal, sanitair en in de meeste huizen is gratis wifi. De huizen zijn heel geschikt voor groepen en familiebijeenkomsten. Natuurvriendenhuizen worden beheerd door vrijwilligers. Overnachten is goedkoop. Als je lid van Nivon bent, dan loopt het voordeel op en kunnen kinderen gratis overnachten. Bekijk wat voordelig is bij Tarieven.

ABK-Huis, Hall

Natuurvriendenhuis ABK-Huis EerbeekMilieuvriendelijk gebouwd, rolstoelvriendelijk met extra brede deuren en aangepast sanitair. Kinderen kunnen zich uitleven op de speeltoestellen, het sportveldje en in het bos. Overnacht hier voor de Apeldoornse Vierdaagse. Officiële trouwlocatie.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenTrekvogelpad en Maarten van Rossumpad

Naar het ABK-huisNaar het ABK-Huis

Allardsoog, Een-West

Natuurvriendenhuis Allardsoog Een-WestOp de grens van Friesland, Groningen en Drenthe. Start voor fiets- en wandeltochten in bos, heide, duinen en langs vaarten. Met een grote zaal voor sport, theater en muziek is het ook geschikt voor groepen. Er zijn vaak kookcursussen in de goed geoutilleerde keuken. Ontbijt reserveren is mogelijk.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenDrenthepad

Naar AllardsoogNaar Allardsoog

Banjaert, Wijk aan Zee

Natuurvriendenhuis Banjaert Wijk aan ZeeIn een duinvallei, op loopafstand van het Noordzeestrand, aan de fietsroute LF1A en de wandelroute Nederlands Kustpad. In 30 km loop je naar het Zeehuis, natuurvriendenhuis in Bergen aan Zee. Naast het huis ligt kampeerterrein Banjaert en er is een strandappartement te huur.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenNederlands Kustpad

Naar BanjaertNaar Banjaert

De Bosbeek, Bennekom

Natuurvriendenhuis De Bosbeek BennekomIn het bos, reeën bij de achterdeur en overal heldere sprengenbeken. Overnacht hier voor de Nijmeegse Vierdaagse en andere wandelingen. Meerdere zalen, keukens; ideaal voor groepen. Naast het huis zijn trekkerskampeerplekken en is huisje Karbonkel te huur.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse Lunteren-Oosterbeek en Wandeltweedaagse Rhenen-Arnhem

WandelpadenVeluwe Zwerfpad, Trekvogelpad en Maarten van Rossumpad

Naar de BosbeekNaar de Bosbeek

Den Broam, Buurse

Natuurvriendenhuis Den Broam BuurseRust, cultuur en natuur in Twente, vlakbij de grens met Duitsland. Bij het bijzondere natuurgebied het Buurserzand, bij het Witteveen, het Haaksberger-­ en Buurs­erveen. Privacy van je eigen slaapkamer combineer je met gezelligheid in de serre, keuken en eetzaal.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenTrekvogelpad en Noaberpad

Naar Den BroamNaar Den Broam

Eikhold, Heerlen

Natuurvriendenhuis Eikhold HeerlenRijksmonument en bourgondisch huis met parkachtige tuin aan de rand van Heerlen in de heuvels. Individueel en voor groepen. Het koetshuis ernaast is een vakantiewoning voor acht personen. Sfeervolle omgeving en adembenemende uitzichten.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenIn de omgeving: Pieterpad

Naar EikholdNaar Eikhold

De Hondsrug, Noordlaren

Natuurvriendenhuis De Hondsrug NoordlarenIn het Noordlaarderbos, aan het Pieterpad, Drenthepad en omringd door Nationaal Park Drentsche Aa, Hunzedal, Veenkoloniën, Groninger Hogeland en Hondsrug. Wandelaars kunnen een ontbijtmand met broodjes, beleg, eitje, vruchtensap, koffie en thee bestellen. Naast het huis ligt het Kampeerterrein de Hondsrug.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenPieterpad en Drenthepad

Naar de HondsrugNaar de Hondsrug

Het Hunehuis, Darp

Natuurvriendenhuis Het Hunehuis DarpModern, sfeervol en duurzaam gebouwd in Bauhausstijl op de Havelterberg. Prachtig uitzicht op hei en bos. Hunebedden om de hoek. Ontdek de natuurgebieden per boot. Vier tweepersoons­ kamers hebben eigen douche en toilet en er zijn twee keukens. Vier je verjaardag eens hier. Naast het huis is er een kampeerveld voor tien tenten.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenDrenthepad en Maarten van Rossumpad

Naar het HunehuisNaar het Hunehuis

De Kleine Rug, Dordrecht

Natuurvriendenhuis De Kleine Rug DordrechtMet bagage en boodschap­pen zet de boot je over naar het schiereiland in de Dordtse Biesbosch. Want de locatie is alleen via het water bereikbaar. Varen, roeien, kanoën (te huur), fietsen; het kan hier allemaal. Naast het huis zijn twee blokhutten en er is een kampeerterrein met stookplaats.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

Naar de Kleine RugNaar de Kleine Rug

Koos Vorrinkhuis, Lage Vuursche

Natuurvriendenhuis Koos Vorrinkhuis Lage-VuurscheStap zo de eindeloze bossen van de Utrechtse Heuvelrug en ’t Gooi in en maak koninklijke wandel- of fietstochten langs Drakensteyn, Soestdijk, landgoederen en buitenhuizen. Of is het Klimbos meer iets voor je gezin? Het huis heeft een gezamenlijke keuken, maar Lage Vuursche heeft ook veel restaurantjes.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenTrekvogelpad en Utrechtpad

Naar het Koos VorrinkhuisNaar het Koos Vorrinkhuis

Krikkenhaar, Bornerbroek

Natuurvriendenhuis Krikkenhaar BornerbroekHet eerste Nederlandse natuurvriendenhuis ligt op een beschutte haar (zandrug) in een bos. Met vlakbij wandel- en fietsroutes. De zonnige serre en de intieme kleine zaal zijn heerlijke plekken. De grote zaal is geschikt voor groepen. Naast het huis is er een trekkersveld met kampvuurplaats en vakantiehuisje ’t Krikske.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenOverijssels Havezatenpad

Naar KrikkenhaarNaar Krikkenhaar

Morgenrood, Oisterwijk

Natuurvriendenhuis Morgenrood OisterwijkAan de ene kant heide en vennen in natuurgebied Kampina en aan de andere kant de bossen van Oisterwijk. Voor eindeloze wandelingen. Het gastvrije natuurvriendenhuis biedt ook geschakelde kamers voor gezinnen en is rolstoeltoegankelijk. Naast het huis is er een vakantiehuis en Kampeerterrein Morgenrood.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenBrabants Vennenpad

Naar MorgenroodNaar Morgenrood

Het Zeehuis, Bergen aan Zee

Natuurvriendenhuis Het Zeehuis Bergen aan ZeeIn de duinen, 500 meter van het strand, vind je een voormalig Amsterdams kindervakantiehuis. Startpunt van het Trekvogelpad. In 30 km loop je naar Banjaert, natuurvriendenhuis in Wijk aan Zee. Er zijn twee keukens, meerdere zalen en er is een stoellift. In het duinpan naast het huis zijn trekkerskampeerplekken.


WandeltweedaagseWandeltweedaagse

WandelpadenTrekvogelpad en Nederlands Kustpad

Naar het ZeehuisNaar het Zeehuis

Kampeerterreinen

Huisjes

Huisdieren

In de natuurvriendenhuizen kunnen huisdieren niet verblijven. Hulphonden die de zelfredzaamheid bevorderen zijn hiervan uitgezonderd. Op een aantal kampeerterreinen kan je je hond wel meenemen.

Eerlijk, sociaal, groen, verdraagzaam

Natuurvriendenhuizen maken gebruik van groene stroom en sommige hebben zonnecollectoren als energiebron. Regenwater wordt hergebruikt, afval gescheiden en de inrichting van de kamers is eenvoudig. Tussen Kerstmis en Nieuwjaar zijn een aantal huizen vuurwerkvrij.

X
X