Zee

Natuurvriendenhuis Het Zeehuis

In Bergen aan Zee staat het comfortabele Zeehuis op 500 meter van het strand. Per nacht kunnen hier 84 gasten terecht. Het monumentale gebouw was ooit een vakantiekolonie van het Burgerweeshuis van Amsterdam. Als gast kun je in het huis makkelijk een eigen plek creëren  met behulp van twee keukens en zalen. Kinderen kunnen naar hartelust in en om het huis spelen. Dankzij een stoellift is het huis geschikt voor minder validen. Enkele trekkende wandelaars en fietsers per nacht kunnen tentjes neerzetten op het trekkersveldje achter het huis (kan niet worden gereserveerd). Bij het huis worden fietsen verhuurd.

Informatie

Natuurvriendenhuis Het Zeehuis
Verspijckweg 5
1865 BJ  Bergen aan Zee

Omgeving

Vlakbij het strand staat in Bergen aan Zee het comfortabele natuurvriendenhuis Het Zeehuis in een prachtig duinlandschap. Op het strand kun je lekker uitwaaien, vliegeren, zwemmen en surfen. In het huis zijn toegangskaartjes te koop voor het Noord-Hollands Duinreservaat. Dit prachtige gebied biedt meer dan driehonderd kilometer fiets-/skeelerroute en vijhonderd kilometer voetpaden door oude en hele jonge duinen. Hierachter liggen de bollenvelden en de oude polders de Schermer en de Beemster. In de waterveiling van Broek op Langedijk zie je hoe praamladingen groente bij afslag verkocht werd. Ook Alkmaar is goed bereikbaar.

Interessante links omgeving

VVV Noordzeekust
VVV Alkmaar
Zeeaquarium Bergen aan Zee
Watersport Alkmaardermeer
Kaasmarkt Alkmaar
Waterveiling Langedijk

OV Wandeltweedaagse polders, duinen en strand

Vanuit Alkmaar door het polderlandschap: over dijken, langs vaarten, sloten en gemalen. Op en neer over duinpaadjes naar het strand van Egmond aan Zee. Enkele kilometers langs de branding naar het noorden, nachtrust in Het Zeehuis. Dag twee door een bosrijk duinlandschap, een duinmeertje en het kunstenaarsdorp Bergen met haar verrassende architectuur van de Amsterdamse School. Dan terug naar Alkmaar via de Bergervaart. De route op de eerste dag is drie en twintig en een halve kilometer en op de tweede dag zestien kilometer.

Voorzieningen

Aantal bedden84
Aantal kamers31
Dekbed- of lakensetlakenset €€ 7,-
Kinderbeder zijn een beperkt aantal kinderbedjes/ledikantjes aanwezig die gratis gebruikt kunnen worden.
Handdoeken€ € 1,50
Draadloos internet (met eigen laptop)ja
Fietsverhuur‘opoe’-fiets: per dag € € 6,- , per week € € 30,- ; kinderfiets: per dag € € 4,- , per week € € 20,- versnellingfiets € 7,50 per dag, € 30,- per week
Ontbijtservice
Lunch
Diner
Volledige Verzorging
Toegankelijk voor rolstoelersin overleg
Huisdieren welkom?huisdieren zijn niet toegestaan
Zwembad op hoeveel kilometerzee: vijhonderd meter / zwembad vijf kilometer
Kanoverhuur op hoeveel kilometer
Groepsvoorzieningja
Beamerja
Muziekinstallatienee
Winkels op hoeveel kilometervier kilometer, op vijfhonderd meter beperkt aantal winkels
Speelvoorzieningja
Treintaxija
Bushalte of trein op hoeveel kilometer500 meter
Afwasmachiness beschikbaar voor groepen
Wasmachine € 3,50
Wasdroger€ 1,50
Manege afstand5 kilometer
Dagbezoek
Kamertoeslag€ Geen
Parkerenop eigen terrein
Schoonmaak
Toeristenbelasting€ € 1,80
Overigsleutelborg € € 10,-

Groepen

Het Zeehuis vormt de ideale groepsaccomodatie voor scholen, families, vriendengroepen, verenigingen en teambuilding. Voor een gezamenlijk verblijf kunnen gasten gebruik maken van de speciale faciliteiten van Het Zeehuis. In overleg is het mogelijk om één van de zalen en bijbehorende keuken reserveren. Voor grote groepen zijn er extra faciliteiten zoals de afwasmachine, het grote fornuis, de groepskoffiezetmachine en grote pannen. Informeer bij het aanmeldsecretariaat naar de mogelijkheden.

Afspraken voor groepen t.a.v. aankomst/vertrektijd
De aankomsttijd voor scholen is mogelijk vanaf 14.00 uur , de vertrektijd is vóór 12.00 uur. Tussen 11.00 uur en 12.00 uur (vertrek) is er dan voor de scholen nog gelegenheid om -samen met de huiswacht(en) te controleren of alles netjes is achtergelaten en of alle spullen zijn meegenomen. Op de dag van aankomst kan de bagage tussen 12.30 uur en 13.30 uur bij Het Zeehuis worden afgeleverd en op een bepaalde plaats worden neergezet. Wij verwachten dat een vertrekkende school de bagage tussen 11.00 uur en 12.00 uur (uiterlijk 12.30 uur) heeft opgehaald. De ervaring leert dat alleen zó de een school die aankomst en een school die vertrekt rustig op dezelfde dag kan plaatsvinden.

Natuurvriendenhuis Het Zeehuis
Verspijckweg 5
1865 BJ  Bergen aan Zee

Tarieven en voorwaarden

Tarieven 2017

Tarieven Natuurvriendenhuis Het Zeehuis 2017

Hoog*BasisWeekend**
Leden vanaf 17 jr€ 21,25€ 17,20€ 34,-
Leden 3 t/m 16 jr€ 16,20€ 13,15€ 26,-
Niet-leden vanaf 17 jr€ 30,00€ 24,60€ 48,-
Niet-leden 3 t/m 16 jr€ 23,25€ 19,20€ 37,-

De tarieven gelden per persoon per nacht (behalve het eventueel geldende weekendtarief want dat is voor twee nachten per persoon), exclusief toeristenbelasting en eventuele kamertoeslag.

* Het hoogtarief is van toepassing in de per accommodatie bepaalde perioden én bij een enkele overnachting alleen op zaterdag buiten de hoogtariefperioden.

**Het weekendtarief betreft twee nachten in het weekend; dit kunnen zijn de nachten van vrijdag op zaterdag met die van zaterdag op zondag, of de nachten van zaterdag op zondag met die van zondag op maandag. Het weekendtarief geldt uitsluitend buiten de perioden waarin het hoogtarief van toepassing is.

Klik hier voor een overzicht de hoogtariefperiodes 2017 van Het Zeehuis.

Gebruik van lakens/dekbedovertrekken is verplicht. U kunt deze zelf meebrengen of deze zijn verkrijgbaar tegen betaling.
Kinderen tot 3 jaar verblijven gratis bij verblijf op de kamer van de ouders/verzorgers. Een kinderbedje is te huur. Informeert u bij de aanmeldingssecretaris naar de mogelijkheden.

Tarieven verhuur hele huis 2017

HoogBasis
leden€ 1.338,75€ 1.083,60
niet-leden€ 1.890 ,00€ 1.549,80
Weekend leden2142,00€
Weekend niet-leden€2772,00€

Tarieven per nacht exclusief toeristenbelasting en eventuele schoonmaakkosten.

Het ledentarief geldt voor Nivon-groepen met minimaal 75% Nivon-leden, voor basisscholen en middelbare scholen en voor Nivon-reizen, Nivon-geledingen en Nivon-werkgroepen.

Verhuur van het hele huis is alleen mogelijk in overleg en in principe buiten de schoolvakanties. Overlegt u met de aanmeldingssecretaris over de mogelijkheden van verhuur van het hele huis en de mogelijkheden voor afkoop schoonmaak en eventuele verzorging.

Overige kosten

Toeristenbelasting: € 1,80 p.p.p.n.
Laken / dekbedset: Een lakenset (2 lakens en een sloop) is te huur voor € 7,-

Boek je verblijf

Gebruik het boekingsformulier voor een reserveringsverzoek bij verblijf over meer dan acht dagen