Kinderen in bomen
Nivon zoekt
bestuursleden
Je talent inzetten
voor natuurvrienden
Nivon Natuurvrienden: Feest
De Nivonraad
waar jij ook welkom bent
Halfjaarlijks overleg en besluiten
voor een sprankelende natuurorganisatie

Natuurvriendenhuis Allardsoog

Nivon natuurvriendenhuis Allardsoog ligt op het drieprovinciënpunt van Groningen, Drenthe en Friesland. Het is hier heerlijk stil en vanuit het huis loop je zo een natuurgebied in.

Het voormalige schoolgebouw met 61 bedden is geschikt voor individueel én groepsverblijf. De huiskamer heeft een weids uitzicht met grazende koeien en een buitenterras. Er zijn merendeels tweepersoonskamers in een afgescheiden gedeelte van het huis. De slaapvleugel, conferentiezaal, huiskamer, keuken en sportzaal zijn recent opgeknapt. In de omsloten binnentuin zijn speeltoestellen, een zandbak en een terras: ideaal en veilig met kleine kinderen. Ook in de speelzaal vermaken kinderen zich uitstekend.

Voor families, (muziek)verenigingen, vriendenclubs, cursusgroepen en scholen biedt het huis veel waardevols in het gebruik. Het huis heeft meerdere zalen, te gebruiken voor workshops of andere bijeenkomsten. De speel- of sportzaal is bij muziekgroepen in trek. In de prima keuken worden soms kookcursussen gegeven. Alle kookbenodigdheden zijn aanwezig. Het huis is aangepast voor rolstoelgebruikers. Fietsen en tandems zijn te huur bij het huis. Ook op cultureel gebied is er van alles te doen in de omgeving.

Omgeving

Drie provinciën, drie karakters. Aan de Friese kant liggen de bossen, heidevelden en duinen van Bakkeveen met grote grazers. Drenthe biedt esdorpen en het grote Fochteloërveen, waar turfstekers hun ambacht laten zien. Het Groninger Noorderveld biedt rust, natuur en ruimte in een landschap met langgerekte vaarten en plukken bossen. Er zijn rustieke dorpen, kleine musea, verdedigingswerken en landgoederen, van het Gevangenismuseum tot de Slotplaats. Paardrijden, skeeleren, wandelen en fietsen is hier heerlijk.

Interessante links omgeving

VVV Groningen
VVV Friesland
VVV Bakkeveen
Landgoed Nienoord
Rijtuigenmuseum Leek
Speelgoedmuseum Roden
Groninger Museum
Hortus Botanicus Haren
Kabouterland Exloo
Gevangenismuseum Veenhuizen

Tweedaagse fietsroutes

Rond natuurvriendenhuis Allardsoog

Route 1 gaat langs de voormalige koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen waar landlopers, armen, maar ook criminelen naar toe werden gestuurd om te leven en te werken op het land. Nu is daar het Gevangenismuseum, enkele jaren geleden uitgeroepen tot het beste museum van Nederland. Ook door het uitgestrekte Fochteloërveen is het prachtig fietsen.
Route 2 gaat over het hoogveen langs kanalen waar vroeger platbodems turf vervoerden. Bovendien waren de kanalen nodig om water vanaf de Hondsrug af te voeren naar het IJsselmeer en de Waddenzee.

Wandelen door het grensgebied van Friesland en Drenthe

 OV Wandeltweedaagse met overnachting in natuurvriendenhuis Allardsoog (Een-West)

Vanuit Appelscha door een bijzonder, weids en stil natuurreservaat: het Fochteloërveen . Via gevangenismuseum Veenhuizen gaat de route door afgelegen, rustgevend boerenland met mooie, karakteristieke boerderijen en vaarten. Natuurvriendenhuis Allardsoog is de pleisterplaats voor de nacht. Op dag twee voert de weg langs kleine natuurgebiedjes met bos, hei en vennen. Door het prachtige landschap langs het meanderende beekje Lieverse Diep. Op de eerste dag is de route 23,5 kilometer en op de tweede dag 18,5 kilometer.

Voorzieningen

Aantal bedden61
Aantal kamers24
Dekbed of Lakensetlakenset €€ 7
Kinderbed3 aanwezig, gratis
Handdoeken€ 1.50
Draadloos internet (met eigen laptop)Aanwezig
Fietsverhuur€ 6 per dag
Ontbijtserviceop aanvraag € € 4
Lunchgeen
Dinergeen
Volledige Verzorgingop verzoek en bij beschikbaarheid vrijwilligers
Toegankelijk voor rolstoelersJ
Huisdieren welkom?niet toegestaan
Zwembad op hoeveel kilometer4 km
Kanoverhuur op hoeveel kilometern.v.t.
GroepsvoorzieningJ
Beamer€ 10
Muziekinstallatiestereo-installatie
Winkels op hoeveel kilometer4 km
SpeelvoorzieningJ
TreintaxiJ
Bushalte of trein op hoeveel kilometer3 km
Afwasmachinebeschikbaar voor groepen
Wasmachine€€ 5 per beurt
Wasdroger€€ 5 per beurt
Manege op hoeveel kilometer
Dagbezoek€ 2 per persoon per dag
Kamertoeslagn.v.t.
Parkerengratis
Schoonmaakeigen kamer schoon achterlaten, keukengerei schoon na gebruik, gebruikte tafels schoon en ruimten veegvrij achterlaten
Toeristenbelasting€ 1.05 (pm)
OverigAfgesloten binnentuin, meerdere terrassen, jeu de boulesbaan, wifi, overdekte fietsenstalling met oplaadpunt voor fietsaccu, 2 tafeltennistafels, speelzaal (voormalige gymzaal), sleutelborg € 2

Tarieven en voorwaarden

De tarieven gelden per persoon per nacht (behalve het eventueel geldende weekendtarief want dat is voor twee nachten per persoon), exclusief toeristenbelasting en eventuele kamertoeslag.

Gebruik van lakens/dekbedovertrekken is verplicht. U kunt deze zelf meebrengen of deze zijn verkrijgbaar tegen betaling.

Kinderen tot 3 jaar verblijven gratis bij verblijf op de kamer van de ouders/verzorgers. Een kinderbedje is te huur. Informeert u bij de aanmeldingssecretaris naar de mogelijkheden.

Overige kosten

Toeristenbelasting: € € 1,05 (pm)
Laken / dekbedset: Lakenset € € 6

Tarieven 2017

Hoog*BasisWeekend
Nivon-leden vanaf 17 jr€ 19,20€ 15,60€ 30,00
Nivon-leden 3 t/m 16 jr€ 14,65€ 11,95€ 23,00
Niet-leden vanaf 17 jr€ 27,30€ 22,45€ 44,00
Niet-leden 3 t/m 16 jr€ 21,20€ 17,60€ 34,00

Kijk hier voor de voorwaarden

* het hoogtarief is van toepassing in de per accommodatie bepaalde perioden én bij een enkele overnachting alleen op zaterdag buiten de hoogtariefperiodes, zie ook de hoogtariefperiodes van Allardsoog.

Groepen

Natuurvriendenhuis Allardsoog is uitstekend geschikt voor groepen, met name voor culturele verengingen, zoals theatergroepen en orkesten.

Tarieven verhuur hele huis 2017

Aantal bedden 61HoogBasisWeekend
leden€ 878,40€ 713,70€ 1.372,50
niet-leden€ 1.248,98€ 1.027,09€ 2.013,00

Tarieven per nacht exclusief toeristenbelasting en eventuele schoonmaakkosten.

Het ledentarief geldt voor Nivon-groepen met minimaal 75% Nivon-leden, voor basisscholen en middelbare scholen en voor Nivon-reizen, Nivon-geledingen en Nivon-werkgroepen.

Verhuur van het hele huis is alleen mogelijk in overleg en in principe buiten de schoolvakanties. Overlegt u met de aanmeldingssecretaris over de mogelijkheden van verhuur van het hele huis en de mogelijkheden voor afkoop schoonmaak en eventuele verzorging.

Natuurvriendenhuis Allardsoog
Jarig van de Wielenwei 42
9343 TC Een-West

Boek je verblijf

Gebruik het boekingsformulier voor een reserveringsverzoek bij verblijf over meer dan acht dagen