Markeerder aan het werk

Markeerder gezocht voor het Overijssels Havezatenpad in de Wieden

Het succes van de langeafstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route markeren en actueel houden. Het Nivon, eigenaar en beheerder van het Overijssels Havezatenpad is op zoek naar een markeerder in de Wieden (Genemuiden – Giethoorn – Belt Schutsloot) die de wandelaars op het goede pad houdt.

Minimaal twee keer per jaar lopen markeerders de route na, met wit/rode of geel/rode stickers en met verf en kwast. Daarnaast reageren ze op opmerkingen die binnenkomen en houden ze ontwikkelingen in de omgeving in de gaten.

Het Overijssels Havezatenpad voert 272 km lang dwars door de groene provincie Overijssel. De route slingert van Twente via het dal van de Regge, de Vecht en het Zwarte Water naar de Wieden en de Weerribben.

Overijssel staat bekend als ‘de Tuin van Nederland’ vanwege het afwisselende en vaak kleinschalige landschap dat door boeren en landheren gekneed is. Het grote aantal landgoederen geeft het Overijsselse platteland een ‘groen’ en voornaam aanzien. Het Overijssels Havezatenpad – genoemd naar de versterkte huizen van de oude landadel – passeert ruimt vijftig van deze havezaten.
Onderweg ziet de wandelaar weelderige landgoederen, kronkelende rivieren, glooiende heuvels en bolle essen, maar ook weerbarstige veenmoerassen en intieme hooilanden met houtwallen en singels. De vele historische stadjes en dorpen maken de afwisseling compleet. Het is een wandelroute van formaat die de meest verrassende paadjes en weggetjes met elkaar verbindt.

Zie ook https://nivon.nl/overijssels-havezatenpad/

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan het Overijssels Havezatenpad, neem dan contact op met Hans Beekman, padcoördinator van het Overijssels Havezatenpad via j.beekman.001@hetnet.nl of 0651995038.