• Kinderen overnachten gratis
 • Korting op wandelgidsen
 • Betaalbaar overnachten midden in de natuur

Bij Nivon Natuurvrienden kun je meedoen aan activiteiten, reizen, outdoor activiteiten en zo mensen ontmoeten die van de natuur houden en een sociaal hart hebben. De natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen liggen midden in de natuur, zijn niet duur en zijn heel gezellig. Je kan er zelf koken en er is altijd iemand in voor een praatje. Je kan alleen komen, maar ook met een groep.

Vrijwilligers in het land organiseren alles bij Nivon. Een bijzonder concept wat je terugvindt door heel de organisatie. Ook internationaal zijn er natuurvriendenhuizen en groepen. Natuurvrienden willen toekomstige generaties een wereld nalaten die leefbaar is en genieten van de natuur en elkaar. Eerlijk, sociaal, groen en verdraagzaam. Doe je mee?

Word lid

Tarieven lidmaatschap per jaar

26 jaar en ouder, eerste lid

€ 40,00

26 jaar en ouder, medebewoner

€ 30,00

16 t/m 25 jaar

€ 20,00

6 t/m 15 jaar

€ 10,00

0 t/m 5 jaar

Gratis

Een huishouden met meerdere leden betaalt maximaal € 90,00 per jaar.

Volwassenen met een inkomen op bijstandsniveau kunnen in aanmerking komen voor een speciaal tarief. Neem voor meer informatie contact op via leden@nivon.nl.

 

 

 

Als je lid bent

….. kun je aan alle activiteiten en reizen deelnemen en krijg je altijd korting. Er zijn reizen voor iedereen, jeugdkampen, jongerenreizen, bergsporttochten, ouderenreizen, natuurdagen en allerlei culturele activiteiten. Ook kan je een groepsvakantie in een natuurvriendenhuis of op een kampeerterrein organiseren.

….. krijg je korting op overnachtingen in de natuurvriendenhuizen en op de kampeerterreinen. En niet alleen in Nederland, maar ook internationaal.

….. en als je overnacht in een natuurvriendenhuis of op een kampeerterrein, dan kunnen je kinderen of kleinkinderen gratis overnachten.

….. krijg je elk kwartaal de Toorts, het magazine vol activiteiten en verhalen van Nivon. Om nieuwe ideeën op te doen.

….. kun je voordelig Nivon-publicaties en wandelgidsen aanschaffen. Nivon beheert een wandelnetwerk van 4000 kilometer. Bijvoorbeeld het Pieterpad, Trekvogelpad, Veluwe Zwerfpad, het Kustpad en het Noaberpad.

….. dan bieden de buitensportwinkel en webshop van Carl Denig 10% korting.

….. krijg je bij Globetrotter Buitensportvoeding 10% korting op maaltijden en 15% op losse ingrediënten, wanneer je voor € 25 of meer bestelt.

En wil je zelf wat organiseren? Leuk, meld het maar!

Veelgestelde vragen

 • Als ik lid ben van Nivon, ben ik dan als jongere ook automatisch lid bij NivonJong?

  Ja, als je tussen de 15-30 jaar bent en je lid wordt van Nivon, dan kun je gebruik maken van de voordelen bij NivonJong.

 • Hoe kan ik opzeggen?

  Je kan via de mail of schriftelijk via dit formulier opzeggen. Dit kan tot uiterlijk vier weken voor de automatische verlenging van jouw lidmaatschap.

   

   

 • Hoe wijzig ik mijn lidmaatschap?

  Het lidmaatschap wijzigen kan via onze website of via een mail naar leden@nivon.nl.

 • Hoeveel kost het lidmaatschap?

  0 t/m 5 jaar: Gratis 
  6 t/m  15 jaar: €10,00 
  16 t/m 25 jaar: €20,00 
  26 jaar en oudereerste lid: €40,00 
  26 jaar en oudermedebewoner: €30,00 
  Een huishouden met meerdere leden betaalt maximaal €90,00 per jaar.

 • Ik ben mijn lidmaatschapskaart verloren, kan ik een nieuwe ontvangen?

  Ja, stuur een mailtje naar leden@nivon.nl met het verzoek om een nieuwe pas.

 • Ik heb een laag inkomen, kan ik in aanmerking komen voor een minimalidmaatschap?

  Als je inkomen rondom minimum loon zit, kun je bij ons in aanmerking komen voor een minimalidmaatschap van €10 per persoon per jaarWij vragen dan wel een inkomensbewijs te mailen.  Je kunt het minimalidmaatschap aanvragen door je gegevens en geboortedata te mailen naar leden@nivon.nl of word lid via de website en vermeld bij opmerkingen dat je in aanmerking wilt komen voor een minimalidmaatschap.

 • Ik wil de Toorts liever op papier/digitaal ontvangen. Hoe regel ik dat?

  Stuur even een mail aan leden@nivon.nlvanaf de volgende editie ontvang je de Toorts zoals gewenst.

 • Ik wil vlak voor mijn vertrek naar een Nivon accommodatie nog lid worden, kan dat?

  Dat kanStuur een mailtje naar leden@nivon.nl en dan maken we het in orde.

 • Kan ik bij een accommodatie lid worden?

  Dat kan helaas niet. Wel kan je voor het vertrek of tijdens jouw verblijf lid worden via de website of een mailtje naar leden@nivon.nl

 • Vanaf wanneer gaat het lidmaatschap in?

  Het lidmaatschap gaat in op de dag van inschrijving voor minimaal 12 maandenVerlenging gaat automatischOpzeggen kan schriftelijk of per mail tot vier weken voor het einde van de 12 maanden periode.