Kampeerterreinen

Kampeerterreinen

Nivon kampeerterreinen zijn lekker rustig en liggen op de mooiste plekken midden in de natuur. Je kan er goedkoop en heerlijk kamperen. Een oase! Er zijn familiekampeerterreinen, kleine kampeerterreinen, natuurkampeerterreinen en trekkersveldjes bij een natuurvriendenhuis. Voor een natuurkampeerterrein koop je als Nivon-lid voor € 10 op het terrein een natuurkampeerkaart/het Groene Boekje. Op een aantal terreinen kan je je huisdier meenemen; bekijk de specifieke info op de site van het kampeerterrein. De kampeerterreinen worden beheerd door vrijwilligers. Overnachten is goedkoop. Als je lid van Nivon bent, dan loopt het voordeel op en kunnen kinderen gratis overnachten. Bekijk wat voordelig is bij Tarieven.

Banjaert, Wijk aan Zee

Familiekampeerterrein naast natuurvriendenhuis Banjaert en een strandappartement. April t/m oktober open. Ruime plaatsen voor tenten, caravans, campers, deels elektriciteit. Toiletgebouw is rolstoeltoegankelijk. Warm water, wasmachine, centrifuge en koelkasten. Voor kinderen: Zandbak, glijbaan, tafel­tennistafel, jeu­-de­boulesbaan en overdekte hangplek. Speciale kampvuur­plaats.


WandelpadenNederlands Kustpad

Naar BanjaertNaar Banjaert

De Bosbeek, Bennekom

Kampeerterrein De BosbeekTrekkersveld naast het natuurvriendenhuis De Bosbeek. Midden in het bos, reeën tot aan je tent en heldere sprengenbeken rondom.


WandelpadenVeluwe Zwerfpad, Trekvogelpad en Maarten van Rossumpad

Naar De BosbeekNaar De Bosbeek

Den Broam, Buurse

Kampeerterrein Den BroamTrekkersveld naast het natuurvriendenhuis Den Broam. Rust, cultuur en natuur in Twente, vlakbij de grens met Duitsland. Bij het bijzondere natuurgebied het Buurserzand, bij het Witteveen, het Haaksberger-­ en Buurs­erveen.


WandelpadenTrekvogelpad en Noaberpad

Naar Den BroamNaar Den Broam

De Gele Anemoon, Wijlre

Kampeerterrein De Gele Anemoon WijlreAutovrij familiekampeerterrein in een oude boomgaard aan de Geul. Diep in het Limburgse Heuvelland waar je waanzinnig mooi kan wandelen. Maart t/m september open. 58 plaatsen voor tenten, caravans (geen dubbele as) en campers (maximaal 10 meter), bijna allemaal met elektriciteit. Met handige bagagewagentjes vervoer je de bagage naar de kampeerplaats. De beheerder rijdt caravans met een trekkertje naar de standplaats. Voor kinderen: Peuterbad, speeltuintje, tafelvoetbalspel en sportveld. Modern sanitair, verwarmd en rolstoeltoegankelijk. Slechtweer­accommodatie en overdekte kookplaats op het trekkersveld. Gekoelde dranken, ijs, kranten, eieren en gas te koop. Oplaadpunt voor e­bikes.


WandelpadenIn de omgeving: Pieterpad

Naar De Gele AnemoonNaar De Gele Anemoon

De Grutto, Schipluiden

Kampeerterrein De Grutto SchipluidenNatuurkampeerterrein op een voormalig boerenerf in de weilanden van Midden-Delfland. Een onverwachte oase van rust midden in de Randstad. Vertrekpunt voor fietstochten, steden- en museabezoek. Open van Pasen t/m de herfstvakantie. De karakteristieke erfbeplanting zorgt voor beschutte kampeerveldjes. Zonnepanelen voor warm water. 25 plaatsen (5 voor caravans en campers tot maximaal 6 meter) en een slechtweer­verblijf. Voor kinderen: Kleine speeltuin. Natuurkampeerkaart te koop.


WandelpadenGroene Hartpad

Naar De GruttoNaar De Grutto

Het Hallse Hull, Hall

Kampeerterrein Het Hallse Hull HallNatuurkampeerterrein naast het natuurvriendenhuis ABK-Huis in het bos. Het hele jaar open.  Heggen omsluiten de velden voor tenten, caravans en campers en op het uitgestrekte terrein kunnen kinderen heerlijk spelen in (zelfgemaakte) hutten. Verwarmde toiletgebouwen, een speciale kampvuurplaats en een kapschuur als beschutting bij slecht weer. Er is een huisdierenveld voor kampeerders met hond, poes of konijn. Drie aparte veldjes voor groepskamperen. Kamperen en feest vieren? Huur dagverblijf De Deel met keuken. Natuurkampeerkaart te koop.


WandelpadenTrekvogelpad en Maarten van Rossumpad

Naar Het Hallse HullNaar Het Hallse Hull

De Hondsrug, Noordlaren

Kampeerterrein De HondsrugKlein kampeerterrein naast het natuurvriendenhuis De Hondsrug in het Noordlaarderbos. Aan het Pieterpad, Drenthepad en omringd door Nationaal Park Drentsche Aa, Hunzedal, Veenkoloniën, Groninger Hogeland en de Hondsrug.


WandelpadenPieterpad en Drenthepad

Naar De HondsrugNaar De Hondsrug

Het Hunehuis, Darp

Kampeerterrein Het HunehuisKlein kampeerterrein naast het natuurvriendenhuis Het Hunehuis op de Havelterberg. Prachtig uitzicht op hei en bos. Hunebedden om de hoek. Ontdek de natuurgebieden per boot.


WandelpadenDrenthepad en Maarten van Rossumpad

Naar Het HunehuisNaar Het Hunehuis

De Kleine Rug, Dordrecht

Natuurvriendenhuis De Kleine Rug DordrechtKlein kampeerterrein met stookplaats naast het natuurvriendenhuis De Kleine Rug. Met bagage en boodschap­pen zet de boot je over naar het schiereiland in de Dordtse Biesbosch. Want de locatie is alleen via het water bereikbaar. Varen, roeien, kanoën (te huur), fietsen; het kan hier allemaal.


Naar De Kleine RugNaar De Kleine Rug

Krikkenhaar, Bornerbroek

Kampeerterrein KrikkenhaarTrekkersveld naast het eerste Nederlandse natuurvriendenhuis Krikkenhaar op een beschutte haar (zandrug) in een bos. Met een kampvuurplaats en vlakbij wandel- en fietsroutes.


WandelpadenOverijssels Havezatenpad

Naar KrikkenhaarNaar Krikkenhaar

Lettelbert, Lettelbert

Kampeerterrein LettelbertNatuurkampeerterrein in de oeverlanden van het Leekstermeer, omringd door houtwallen en water. Open van 1 april t/m de herfstvakantie. Je stapt zo in de kano of je kan gaan roeien, vissen, surfen en zeilen. De Lettelberterplas heeft een lekker zwemstrand voor kinderen. Op de stille landweggetjes kan je fietsen of skeeleren. Verhuur van etsen en kano’s. 30 plaatsen voor tenten, caravans en campers. Het terrein heeft elektriciteit, warme douches, zonneboiler voor het tappen van afwaswater en een centrifuge. Koelkasten en picknicktafels in de kapschuur (slechtweervoorziening). In de zomer maakt de terreinwacht regelmatig een kampvuur, waarboven de kinderen stokbrood bakken. Natuurkampeerkaart te koop.


Naar LettelbertNaar Lettelbert

De Meenthe, Noordwolde

Kampeerterrein De Meenthe NoordwoldeNatuurkampeerterrein rond een vijver in de Friese Wouden. Je kan hier wandelen, etsen, kanoën of varen met een fluisterboot om vogels en planten te spotten. Open van 1 april t/m september. 40 plaatsen voor tenten, caravans en campers. Apart trekkersveld. Koelkasten, wasmachine en droger. Voor kinderen: Speeltoestellen, een speelhut en volleybalveldje. Natuurkampeerkaart te koop.


WandelpadenDrenthepad

Naar De MeentheNaar De Meenthe

Morgenrood, Oisterwijk

Kampeerterrein Morgenrood OisterwijkRustig en ruim kampeerterrein naast het natuurvriendenhuis Morgenrood. Het hele jaar open. 75 plaatsen voor tenten, caravans en campers, de helft met elektriciteit. Een deel is natuurkampeerterrein. Grenzend aan de heidevelden van de Kampina en de Oisterwijkse bossen. De omgeving van Morgenrood is een ets- en wandelparadijs aan het Brabants Vennenpad. Honden zijn welkom. Winterkampeerders kunnen gebruik maken van het verwarmde sanitair in het natuurvrienden­huis. Voor kinderen: Speelattributen voor kleine kinderen, sportveld, jeu­-de-­boulesbaan en een barbecueplaats. Natuurkampeerkaart te koop.


WandelpadenBrabants Vennenpad

Naar MorgenroodNaar Morgenrood

Natuurvriendenhuizen

Huisjes

Kan de hond mee?

Honden zijn welkom op de Gele Anemoon, de Grutto, het Hallse Hull, Lettelbert, de Meenthe en Morgenrood. Wel zijn er per kampeerterrein afspraken over waar de hond kan verblijven. Bekijk de specifieke info op de site van het kampeerterrein.

X
X