Jaarmarkt: ontmoeting, ontdekking, ontspanning

Tekst & foto’s: Henk Schaaf

Wandelaars zijn er altijd in en rond Lage Vuursche. Bij zon of regen, je komt ze bij tientallen tegen. Velen lopen het Nivon-Trekvogelpad. Vanaf het pannenkoekenhuis wandel je het bos in – langs het Koos Vorrinkhuis aan de Koudelaan. Wie dan in het dorp en bij de ingang van het huis een groot groen spandoek ziet hangen waarop het Nivon een Jaarmarkt aankondigt, wordt nieuwsgierig en komt toch even een kijkje nemen.

Zo verwelkomden we op zaterdag 6 april groepjes dagjesmensen in het Koos Vorrinkhuis, waar Nivon-werkgroepen, -afdelingen en accommodaties zich presenteerden. Met dit evenement werd het 95-jarig bestaan van Nivon Natuurvrienden feestelijk ingeluid. De Beheercommissie had hiertoe het initiatief genomen. De Jaarmarkt bood vooral actieve leden de gelegenheid elkaar te ontmoeten en kennis te nemen van alles wat we met elkaar te bieden hebben.

Twee bijzondere attracties trokken extra aandacht. Een klimwand daagde liefhebbers uit om kracht en durf te tonen. En op het zonnige terras was de hele middag vrolijk hamertje-tik te horen bij het bouwen van vogelhuisjes.