Nivon op de Vakantiebeurs

Drukte bij Nivon op de Vakantiebeurs

Door: Henk Schaaf, voorzitter Landelijk Bestuur

Nivon op de VakantiebeursNivon staat deze week met een mooi ingerichte eigen stand op de Vakantiebeurs in Utrecht. Op dinsdag, toen de mensen uit de reis- en recreatiebranche en de pers waren uitgenodigd, was al sprake van een grote drukte. Ons team van vrijwilligers – met NivonJong en JUMP – heeft tientallen geïnteresseerde vakmensen over de natuurvriendenhuizen, wandelpaden en activiteiten verteld.

Nivon op de VakantiebeursVerschillende bezoekers willen graag samenwerken met Nivon, bijvoorbeeld door scholen en verenigingen te attenderen op onze groepsaccommodaties. Enkele journalisten hebben interviews gehouden, dus mogen we ook rekenen op aandacht in tijdschriften voor recreatie en toerisme.

Van woensdag tot en met zondag is het publiek welkom. De Vakantiebeurs trekt jaarlijks zo’n 108.000 bezoekers. Als daarvan maar een paar procent bij de Nivonstand komen staat onze vrijwilligers een druk weekje te wachten.

Nivon op de VakantiebeursBij het geven van informatie mikken we op drie aspecten: Nivon heeft goedkope en vriendelijke natuurvriendenhuizen en (groene) kampeerterreinen op de mooiste plekjes in Nederland. Nivonkinderen tot 16 jaar logeren er gratis. We prijzen de jongerenreizen en kampen aan. Het themakatern uit het winternummer van Toorts is daarvoor in duizendvoud herdrukt en wordt op de beurs uitgedeeld.

Ook loven we elke dag een overnachting in een natuurvriendenhuis uit. Bezoekers kunnen deze winnen door een speciale Nivon-ansichtkaart in te vullen en in een echte PostNl-brievenbus te deponeren.