De Wilde Roos

De Wilde Roos zet aan tot discussie over gemeenschapszin, cultuur en het ontplooien van kwaliteiten in deze tijd.

De uitgave heeft oude papieren. Vanaf 1927 stond deze ‘bonte rij van kleine geschriften’ onder redactie van Koos Vorrink, één van de eerste bestuurders van het Instituut voor ArbeidersOntwikkeling (IvAO, de voorloper van Nivon). Dannie Brus en Sjoerd Kemeling vervolgen de uitgave van de Wilde Roos sinds 2017.

De Wilde Roos 3: Groen is het nieuwe rood

Dit is de derde uitgave in de hernieuwde reeks van De Wilde Roos. Het is de volledige tekst van de Koos Vorrinklezing uitgesproken op 1 mei 2019 door Merijn Oudenampsen in het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche, één van de dertien natuurvriendenhuizen van het Nivon.

Lees de derde Wilde Roos hier.

De Wilde Roos 2: De toekomst van linkse politiek

Dit is de tweede uitgave in de hernieuwde reeks van De Wilde Roos. Het is de volledige tekst van de tweede Koos Vorrinklezing uitgesproken op 1 mei 2018 door dr. Kathalijne Buitenweg in het Koos Vorrinkhuis in Lage Vuursche, één van de dertien natuurvriendenhuizen van het Nivon.

Lees de blader-Wilde Roos of de download-Wilde Roos.

De Wilde Roos 1: Een linkse gezindheid

De eerste nieuwe Wilde Roos bevat de eerste Koos Vorrinklezing, uitgesproken door Jan Pronk op 1 mei 2017 in het Koos Vorrinkhuis, het natuurvriendenhuis in Lage Vuursche. Lees de blader-Wilde Roos of de download-Wilde Roos.