Corona

Veel gestelde vragen en alles omtrent de huidige situatie

Laatste update: 20 september 2021

Alle Nivon huisjes, (natuur)kampeerterreinen en natuurvriendenhuizen geopend. Onze gasten hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen bij overnachtingen vanaf 25 september 2021. Nivon volgt hiermee het landelijke toegangsbeleid voor hotels. 

Wat merk je tijdens jouw verblijf?
We nemen extra hygiënemaatregelen. Voor gasten in de natuurvriendenhuizen vragen we sinds 1 januari 2021 een bijdrage van €1,50 per persoon per nacht in de natuurvriendenhuizen (met een maximum van €12,50) en €0,75 p.p.p.n. op de kampeerterreinen (met een maximum van €7,50). Kinderen blijven gratis. In de natuurvriendenhuizen delen we veel van de ruimtes. Ga hier verantwoordelijk mee om. Keukengebruik wordt gereguleerd. Dat betekent geen in- en uitloop van gasten. Geef elkaar de ruimte, voor een fijn en verantwoord verblijf voor iedereen.

Zolang je 1,5 meter afstand kan houden hoeven gasten geen mondkapjes meer te dragen in de natuurvriendenhuizen.

Vanaf 25 september nemen wij het landelijk beleid en schaffen we de 1,5 meter afstand af in onze accommodaties. Blijf lief voor elkaar en geef elkaar de ruimte wanneer dit gewenst is .

Wat is nu het annuleringsbeleid?
Sinds 1 juni 2020 geldt weer het normale annuleringsbeleid.

Wat verwachten we van de gasten?
1. Houd in ieder geval tot en met 25 september 1,5 meter afstand van elkaar.
2. Was vaker je handen en hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.
3. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
4. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
5. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers op.
6. Ben je binnen 2 weken na je verblijf positief getest op corona? Meld dit aan ons.

Kamperen bij Nivon

Het kampeerseizoen loopt bijna af, maar wist je dat Morgenrood en Het Hallse Hull het hele jaar open zijn voor winterkampeerders? Ook hebben de meeste natuurvriendenhuizen een trekkersveldje of een klein natuurkampeerterrein op het terrein waar winterkampeerders terecht kunnen.

Vakantiehuisjes zijn open

Ken je de vakantiehuisjes op de terreinen van de natuurvriendenhuizen al?

Ontdek de natuurvrienden vakantiehuisjes hier:

Bij natuurvriendenhuis Krikkenhaar

‘t Krikske: meer informatie en boeken via deze pagina

Op den Haar: meer informatie en boeken via deze pagina

Bij natuurvriendenhuis de Bosbeek

Karbonkel: meer informatie op deze pagina

Bij natuurvriendenhuis Morgenrood

Klein Morgenrood: meer informatie op deze pagina

Bij natuurvriendenhuis De Kleine Rug

Trekkershutten: meer informatie op de website

Blokhutten: meer informatie op de website

Bij natuurvriendenhuis Banjaert

Het appartement: voor meer informatie mail naar ams.banjaert.h@nivon.nl

Bij natuurvriendenhuis Eikhold

Het Koetshuis: meer informatie op deze pagina

Het kabinet heeft een openingsplan voor Nederland. Dat betekent versoepelingen op verschillende plekken in voor verschillende branches. Van veel maatregelen gaat iedereen iets merken, andere instructies gelden alleen voor specifieke groepen of gebieden. Nivon houdt de adviezen van het RIVM nauw in de gaten en heeft maatregelen opgesteld die passen bij de huidige situatie.

Gaan lokale en/of landelijke verenigingsactiviteiten door?

Dit hangt af van de organisatoren. Neem contact op met de afdeling of organisatie van de activiteit. Uiteraard wijzen we op de risico’s en adviezen voor kwetsbare groepen (ouderen en personen met verminderde weerstand).  Activiteiten gaan soms online door in een nieuwe vorm.

Waar is Nivon ondertussen mee bezig?

We zijn druk met alle vragen van leden en gasten zo goed mogelijk beantwoorden, de verbinding en ontmoeting proberen we online op te zetten en we houden de financiële gevolgen in de gaten.

Ik mis het contact bij Nivon

Wij ook! Nivon staat voor ontmoeting en verbinding en wil dat graag doorzetten in deze vreemde tijden. Momenteel zijn diverse vrijwilligers bezig met het opzetten van onlinekanalen om dit contact toch plaats te kunnen laten vinden. Meld je bijvoorbeeld aan voor de Facebookgroep Nivon Ontmoet. Je kan je ook aanmelden voor de Nivon Nieuwsbrief.

Ik ben vrijwilliger bij Nivon, met welke maatregelen moet ik rekening houden?

Neem contact op met de Beheercommissie, werkgroep of het bestuur van jouw geleding. Zij zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. We houden vrijwilligers tevens op de hoogte via de interne nieuwsflits. Hou je verder aan de adviezen van het RIVM.

Heb je zorgen, vragen of juist ideeën? Je kan ze bespreken met je medevrijwilligers en/of mailen naar corona@nivon.nl. Het regieteam staat klaar om aan de slag te gaan met alle berichten.