Corona

Veel gestelde vragen en alles omtrent de huidige situatie

Het kabinet heeft verscherpte maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland in te dammen. Van veel maatregelen gaat iedereen iets merken, andere instructies gelden alleen voor specifieke groepen of gebieden. Nivon houdt de adviezen van het RIVM nauw in de gaten en heeft maatregelen opgesteld die passen bij de huidige situatie. Deze maatregelen worden getroffen om bij te dragen aan de bescherming van kwetsbare groepen en overbelasting van de zorg te voorkomen.

Welke maatregelen treft Nivon?
De natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen waren per 15 maart gesloten om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Inmiddels zijn landelijke richtlijnen opgesteld voor natuurvriendenhuizen, vakantiehuisjes en kampeerterreinen. De kampeerterreinen en natuurvriendenhuizen zijn sinds 1 juni (deels) weer open. Dit hangt per accommodatie af van de lokale veiligheidsregio, gemeente en mogelijkheid om richtlijnen te realiseren. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er minder mensen in het huis terecht kunnen en dat je even op elkaar moet wachten in het toiletgebouw op een kampeerterrein. We nemen extra hygienemaatregelen. Voor gasten in de natuurvriendenhuizen vragen we per kamer, per boeking een bijdrage van €12,50. In gedeelde ruimtes vragen we je een mondkapje te dragen wanneer je je verplaatst. Er mogen maximaal 30 mensen in een ruimte zijn zoals een zaal en gezelschappen mogen uit maximaal 4 personen van boven de 12 bestaan wanneer ze geen huishouden vormen.

Wat is nu het annuleringsbeleid?
Vanaf 1 juni geldt het normale annuleringsbeleid.

Wat verwachten we van de gasten?

1. Houd 1,5 meter afstand.

2. Was vaker je handen en hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.

3. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).

4. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

5. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers op.

6. We raden aan een mondkapje te dragen wanneer je je verplaatst in een ruimte waar ook anderen aanwezig zijn zoals in zalen en in de keuken.

7. Betaal van te voren, met pin of contactloos (pin of mobiel).

8. Ben je binnen 2 weken na je verblijf positief getest op corona? Meld dit aan ons.

De natuurvriendenhuizen zijn open

De natuurvriendenhuizen zijn allemaal deels open zolang de veiligheidsregio dat toestaat. Ze houden rekening met allerlei maatregelen wat ook betekent dat ze maar deels open kunnen en minder gasten kunnen ontvangen.

Winterkamperen bij Nivon

Het kampeerseizoen in afgelopen maar je kan het hele jaar door terecht bij Het Hallse Hull en Morgenrood.

Vakantiehuisjes weer open

De meeste vakantiehuisjes op de terrein van een natuurvriendenhuis zijn ook open.

Het gaat om de volgende huisjes:

Bij natuurvriendenhuis Krikkenhaar

’t Krikske: meer informatie op de website 

Op den Haar: mail de aanmeldsecretaris via receptie.krikkenhaar@nivon.nl

Bij natuurvriendenhuis de Bosbeek

Karbonkel: meer informatie op de website

Bij natuurvriendenhuis Morgenrood

Klein Morgenrood: meer informatie op de website

Bij natuurvriendenhuis De Kleine Rug

Trekkershutten: meer informatie op de website

Blokhutten: meer informatie op de website

Gaan lokale en/of landelijke verenigingsactiviteiten door?

Dit hangt af van de organisatoren. Neem contact op met de afdeling of organisatie van de activiteit. Uiteraard wijzen we op de risico’s en adviezen voor kwetsbare groepen (ouderen en personen met verminderde weerstand). De afdelingsgebouwen zijn tevens gesloten. Activiteiten gaan soms online door in een nieuwe vorm.

Waar is Nivon ondertussen mee bezig?

We zijn druk met alle vragen van leden en gasten zo goed mogelijk beantwoorden, de verbinding en ontmoeting proberen we online op te zetten en we houden de financiële gevolgen in de gaten.

Ik mis het contact bij Nivon

Wij ook! Nivon staat voor ontmoeting en verbinding en wil dat graag doorzetten in deze vreemde tijden. Momenteel zijn diverse vrijwilligers bezig met het opzetten van onlinekanalen om dit contact toch plaats te kunnen laten vinden. Meld je bijvoorbeeld aan voor de Facebookgroep Nivon Ontmoet. Je kan je ook aanmelden voor de Nivon Nieuwsbrief.

Ik ben vrijwilliger bij Nivon, met welke maatregelen moet ik rekening houden?

Neem contact op met de Beheercommissie, werkgroep of het bestuur van jouw geleding. Zij zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. We houden vrijwilligers tevens op de hoogte via de interne nieuwsflits. Hou je verder aan de adviezen van het RIVM.

Heb je zorgen, vragen of juist ideeën? Je kan ze bespreken met je medevrijwilligers en/of mailen naar corona@nivon.nl. Het regieteam staat klaar om aan de slag te gaan met alle berichten.