Corona

Veel gestelde vragen en alles omtrent de huidige situatie

Laatste update: 16 januari 2022

Alle Nivon huisjes, (natuur)kampeerterreinen en natuurvriendenhuizen zijn geopend. Per 8 november zullen we bij onze accommodaties iedereen vanaf 13 jaar vragen een coronatoegangsbewijs met een groen vinkje te tonen. De vrijwilligers ter plaatse zullen de QR-code scannen. Houd daarnaast 1,5 meter afstand en draag een mondkapje bij verplaatsing.

Wat merk je tijdens jouw verblijf?
We nemen extra hygiënemaatregelen. In de natuurvriendenhuizen delen we veel van de ruimtes. Ga hier verantwoordelijk mee om. Keukengebruik wordt gereguleerd. Dat betekent geen in- en uitloop van gasten. Geef elkaar de ruimte, voor een fijn en verantwoord verblijf voor iedereen. Een boeking bij een natuurvriendenhuis mag bestaan uit maximaal 4 personen boven de 13 jaar, in lijn met het beleid voor thuisbezoek.

Coronatoegangsbewijs en mondkapje
Vanaf maandag 8 november zullen de vrijwilligers van natuurvriendenhuizen en afdelingsgebouwen je vragen een coronatoegangsbewijs te laten zien. Om het verblijf op onze locaties verantwoord te houden zullen we gasten en deelnemers vanaf 13 jaar bij aankomst controleren op een QR-code met een groen vinkje. Dit kan via de Corona Check App op een smartphone of via een uitgeprint coronatoegangsbewijs. Zonder coronatoegangsbewijs kan er niet verbleven worden in onze natuurvriendenhuizen en afdelingsgebouwen.

Bij verplaatsing is het dragen van een mondkapje verplicht. De natuurvriendenhuizen en afdelingsgebouwen worden beheerd door hun vrijwilligers en gasten. We hebben samen de verantwoordelijkheid elkaar een prettig verblijf te bezorgen. Geef elkaar de ruimte, ga respectvol met elkaar om en wees je er bewust van dat onze vrijwilligers hun best doen de boel zo goed mogelijk te regelen.

Groepen in natuurvriendenhuizen
Groepen worden in principe niet meer toegelaten, vooralsnog tot en met 27 januari. Dit geldt zowel voor groepen met een groepsboeking als voor groepen met een quasi individuele boeking. Er zijn echter uitzonderingen, sommige groepen met een educatief doel worden na zorgvuldige afweging door het bestuur mogelijk wél toegelaten.

Wat is nu het annuleringsbeleid?
Sinds 1 juni 2020 geldt weer het normale annuleringsbeleid.

Wat verwachten we van de gasten?
1. Toon bij aankomst jouw QR-code/Coronatoegangsbewijs geprint of digitaal.
2. Draag bij verplaatsing een mondkapje.
3. Houd 1,5 meter afstand.
4. Doe een zelftest voor je naar een accommodatie komt om het risico voor anderen aanwezigen te verkleinen.
5. Was vaker je handen en hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.
6. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°).
7. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.
8. Volg altijd de aanwijzingen van de vrijwilligers op.
9. Ben je binnen 2 weken na je verblijf positief getest op corona? Meld dit aan ons.
10. Geef elkaar de ruimte en ga respectvol om met onze vrijwilligers en elkaar.

Nivon-kampeerterreinen
Op de kampeerterreinen geldt de 1,5 meter maatregel. Waar in een binnenruimte gelopen wordt is het dragen van een mondkapje verplicht. Voor de kampeerterreinen wordt geen coronatoegangsbewijs bij aankomst gevraagd.

 

Kamperen bij Nivon

Het kampeerseizoen is afgelopen, maar wist je dat Morgenrood en Het Hallse Hull het hele jaar open zijn voor winterkampeerders? Ook hebben de meeste natuurvriendenhuizen een trekkersveldje of een klein natuurkampeerterrein op het terrein waar winterkampeerders terecht kunnen.

Huisjes

Ken je de vakantiehuisjes op de terreinen van de natuurvriendenhuizen al? Ontdek de natuurvrienden vakantiehuisjes hier!

Vakantiehuisjes zijn open

Ontdek ook:

Bij natuurvriendenhuis Banjaert

Het appartement: voor meer informatie mail naar ams.banjaert.h@nivon.nl

Bij natuurvriendenhuis Eikhold

Het Koetshuis: meer informatie op deze pagina

Het kabinet heeft een openingsplan voor Nederland. Dat betekent versoepelingen op verschillende plekken in voor verschillende branches. Van veel maatregelen gaat iedereen iets merken, andere instructies gelden alleen voor specifieke groepen of gebieden. Nivon houdt de adviezen van het RIVM nauw in de gaten en heeft maatregelen opgesteld die passen bij de huidige situatie.

Gaan lokale en/of landelijke verenigingsactiviteiten door?

Dit hangt af van de organisatoren. Neem contact op met de afdeling of organisatie van de activiteit. Uiteraard wijzen we op de risico’s en adviezen voor kwetsbare groepen (ouderen en personen met verminderde weerstand).  Activiteiten gaan soms online door in een nieuwe vorm.

Waar is Nivon ondertussen mee bezig?

We zijn druk met alle vragen van leden en gasten zo goed mogelijk beantwoorden, de verbinding en ontmoeting proberen we online op te zetten en we houden de financiële gevolgen in de gaten.

Ik mis het contact bij Nivon

Wij ook! Nivon staat voor ontmoeting en verbinding en wil dat graag doorzetten in deze vreemde tijden. Momenteel zijn diverse vrijwilligers bezig met het opzetten van onlinekanalen om dit contact toch plaats te kunnen laten vinden. Meld je bijvoorbeeld aan voor de Facebookgroep Nivon Ontmoet. Je kan je ook aanmelden voor de Nivon Nieuwsbrief.

Ik ben vrijwilliger bij Nivon, met welke maatregelen moet ik rekening houden?

Neem contact op met de Beheercommissie, werkgroep of het bestuur van jouw geleding. Zij zijn op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. We houden vrijwilligers tevens op de hoogte via de interne nieuwsflits. Hou je verder aan de adviezen van het RIVM.

Heb je zorgen, vragen of juist ideeën? Je kan ze bespreken met je medevrijwilligers en/of mailen naar corona@nivon.nl. Het regieteam staat klaar om aan de slag te gaan met alle berichten.