Zeilen op de Bruinvisch

Ontdek de Wadden,
en schilder de natuur

Lees verder!

Zeilen op de Bruinvisch

Ontdek nog meer zeilreizen

Lees verder!

Oost-West Waddentocht

Programma

Actieve zeilreis van Lauwersoog (oost) naar Harlingen (west). Dit is een reis voor zeilers en natuurliefhebbers. Zeilen en droogvallen wisselen elkaar af. Onderweg kunnen we ook Ameland of Terschelling aan doen. Je mag helpen met zeilen hijsen, navigeren en manoeuvreren. In september zijn de wolkenluchten en zonsondergangen prachtig. Verschillende natuurgebieden mogen we in die periode weer in. Geniet van het kleurrijke Wad, een goed boek en de gezelligheid aan boord.

Waddenzee

Zeilen op de Waddenzee is een vast onderdeel in het vaarprogramma van de Bruinvisch. Varen op stroom en getijdenwateren, droogvallen op het Wad. Bemannning en schip brengen je op de mooiste plekjes. Iedere reis is weer een bijzondere belevenis. Zie voor meer informatie over het Waddengebied www.waddenzee.nl of
www.waddensea-worldheritage.org/nl .

Verblijf en praktische informatie

Het slaapruim is ingericht met 10 eenpersoonskooien en 4 tweepersoonskooien. De kooien zijn voorzien van matrassen en kussens.
Meenemen: Laken en sloop, slaapzak of dekbed, afhankelijk van het weer warme en regenkleding, zwemkleding, schoenen met goede grip, kaplaarzen of gymschoenen om mee Wad te lopen, zaklantaarn.
Water nemen we met ons mee in een tank. Aan boord kun je weliswaar niet uitgebreid douchen, maar wel na het zwemmen of Wadlopen het zilte zeewater van je afspoelen. Er is volop douchegelegenheid in de havens die worden aangedaan.

Eten en drinken

Het eten wordt zoveel mogelijk van te voren ingekocht en is deels biologisch. Daarbij houden we rekening met speciale (di)eetwensen. Er gaat een kok(kin) mee om de maaltijden te
bereiden.

Deelnemers

De reis is speciaal voor zeil- en natuurliefhebbers, van jong tot oud. We rekenen op een minimaal deelnemersaantal van 8 en maximaal 16.