Zeilen op de Bruinvisch

Ontdek de Wadden,
en schilder de natuur

Lees verder!

Zeilen op de Bruinvisch

Ontdek nog meer zeilreizen

Lees verder!

Rottumeroog-Dollard-Oostpunt Schier reis

Programma

Unieke vogel- en natuurreis vanuit Lauwersoog.
Altijd al een keertje Rottumeroog willen bezoeken? Zeil met ons mee naar dit onbewoonde Waddeneiland. Dit eiland is gedurende het jaar verboden gebied voor publiek. Maar de Bruinvisch heeft toestemming van Staatsbosbeheer om het eiland één keer per jaar met gasten te bezoeken. Onder de bezielende begeleiding van bioloog Peter Venema maken we rond laag water een wandeling van circa 2 uur over het eiland.
Bij gunstige wind zeilen we ook naar natuurgebied de Dollard. Dit staat bekend om zijn kwelders. Zoet en zout water komen hier bij elkaar. Daarom vind je er bijzondere planten die zich aan de daar heersende omstandigheden hebben aangepast. Zeeaster en het goudknopje bijvoorbeeld. De tureluur, noordse stern en visdief gebruiken de kwelders als  broedplaats.
Tot slot bezoeken we ook de Oostpunt van Schiermonnikoog. Dit wordt wel het mooiste stukje Nederland genoemd. En terecht. Kom het vooral zelf ervaren.

Verblijf & praktische informatie

Het slaapruim is ingericht met 10 eenpersoonskooien en 4 tweepersoonskooien. De kooien zijn voorzien van matrassen en kussens.
Meenemen: Laken en sloop, slaapzak of dekbed, afhankelijk van het weer warme en regenkleding, zwemkleding, schoenen met goede grip, kaplaarzen of gymschoenen om mee Wad te lopen, zaklantaarn.
Water nemen we met ons mee in een tank. Aan boord kun je weliswaar niet uitgebreid douchen, maar wel na het zwemmen of Wadlopen het zilte zeewater van je afspoelen. Er is volop douchegelegenheid in de havens die worden aangedaan.

Eten en drinken

Het eten wordt zoveel mogelijk van te voren ingekocht en is deels biologisch. Daarbij houden we rekening met speciale (di)eetwensen. Er gaat een kok(kin) mee om de maaltijden te
bereiden.

Deelnemers

De reis is speciaal voor vogel- en natuurliefhebbers, van jong tot oud. We rekenen op een minimaal deelnemersaantal van 8 en maximaal 15.

Begeleiding

PER PERSOON€ 585

Bioloog Peter Venema gaat mee om de verschillende excursies, waaronder die op Rottumeroog, te begeleiden.