Zeilen op de Bruinvisch

Ontdek de Wadden,
en schilder de natuur

Lees verder!

Zeilen op de Bruinvisch

Ontdek nog meer zeilreizen

Lees verder!

Wad’n teken- en schildertocht

Zeiltocht op de Wadden

Veelzijdige zeil-, teken- en schilderreis vanuit. We zoeken schilderachtige plekjes op van het Wad. Je kunt prachtige wolkenluchten en kleurrijke vergezichten vastleggen op doek of in
aquarel. Docent en kunstenaar Bart Kleen geeft desgewenst tips.
Er is wel een en ander aan materiaal aan boord, maar we verwachten dat je vooral zelf teken- en schildermateriaal meebrengt. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Gebied

Zeilen op de Waddenzee is een vast onderdeel in het vaarprogramma van de Bruinvisch. Varen op stroom en getijdenwateren, droogvallen op het Wad. Bemannning en schip brengen je op de mooiste plekjes. Iedere reis is weer een bijzondere belevenis. Zie voor meer informatie over het Waddengebied www.waddenzee.nl of www.waddensea-worldheritage.org/nl.

Programma, materiaal

Veelzijdige zeil-, teken- en schilderreis vanuit. We zoeken schilderachtige plekjes op van het Wad. Je kunt prachtige wolkenluchten en kleurrijke vergezichten vastleggen op doek of in
aquarel. Docent en kunstenaar Bart Kleen geeft desgewenst tips. Er is wel een en ander aan materiaal aan boord, maar we verwachten dat je vooral zelf teken- en schildermateriaal
meebrengt. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Verblijf en verzorging

De Bruinvisch is een Friese zeiltjalk uit 1902. Mede door de oude Kromhoutmotor is het schip een levend stukje varend erfgoed. Vroeger zeilde het schip met vracht, zoals aardappelen, koeien en schelpen. Tegenwoordig kunnen er 18 gasten mee. Eigenaar Cees Dekker heeft de Bruinvisch met veel toewijding zoveel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat en er tevens een sfeervol interieur in gebouwd. De bemanning bestaat uit schipper, maat en er gaat begeleiding voor de kinderen mee.

Het slaapruim is ingericht met 10 eenpersoonskooien en 4 tweepersoonskooien. De kooien zijn voorzien van matrassen en kussens.

Water nemen we met ons mee in een tank. Aan boord kun je weliswaar niet uitgebreid douchen, maar wel na het zwemmen of Wadlopen het zilte zeewater van je afspoelen. Er is volop douchegelegenheid in de havens die worden aangedaan.

Het eten wordt zoveel mogelijk van te voren ingekocht en is deels biologisch. Daarbij houden we rekening met speciale (di)eetwensen. Samen bereiden we de maaltijden. Aan het eind van de reis worden de kosten van eten & drinken hoofdelijk omgeslagen en afgerekend. Je kunt rekenen op ongeveer € 8 per persoon per dag.

Vervoer heen- en terugreis

Je gaat op eigen gelegenheid vanaf je woonplaats naar de opstapplaats (Harlingen) en weer terug.