Markeerders gezocht voor het Noaberpad

 Het succes van de langeafstand- en streekwandelpaden is voor een groot deel te danken aan de vrijwilligers die de route markeren en actueel houden. Het Nivon, eigenaar en beheerder van het Noaberpad is op zoek naar markeerders m/v, die de wandelaars op het goede pad houden. 

Voor dit pad op de grens van Nederland zijn we op zoek naar markeerders op de volgende trajecten

  • – Schoonebeek – Hoogstede (Dld) ong. 17 km

  • – Rossum – N732, t.h.v. Losser ong. 17 km

  • Minimaal twee keer per jaar lopen de markeerders de route na, met wit/rode stickers en met verf en kwast. Daarnaast reagen ze op opmerkingen die binnenkomen en houden ze ontwikkelingen in de omgeving in de gaten.

Het Noaberpad voert de wandelaar van de Dollard naar de Rijn: een wandelroute van 415 km rond de grens met Duitsland, door Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland. In het graafschap Bentheim tussen Drenthe en Twente, in het Münsterland ten noordoosten van Winterswijk, rond Bocholt en tussen Emmerich en Kleve loopt het pad door Duitsland. Die delen van de route route zijn samenwerking met Duitse organisaties ontwikkeld.

Het Noaberpad, geeft de wandelaar de gelegenheid de grenstreek te leren kennen en kennis te maken met de bewoners, de Noabers, voor wie grenspalen nooit een onneembare barrière waren.

 

Meer informatie https://nivon.nl/noaberpad/

Heb je interesse om een bijdrage te leveren aan het Noaberpad, neem dan contact op met Astrid Borst via erik.astrid@kpnplanet.nl

Of meld je aan via onderstaand formulier

 

Reageren markeerders- wandelvacature

  • Met dit formulier kun je je interesse kenbaar maken in een vrijwilligersfunctie bij het Nivon. Afhankelijk van de vacature wordt dit formulier naar vrijwilligerscoördinatoren doorgestuurd.
  • Toegestane bestandstypen: pdf, doc, docx, otf.