Vier nieuwe NS-wandelingen

Het is lente: Tijd voor nieuwe NS-wandelingen. Ook dit jaar zijn Wandelnet en NS erin geslaagd om vier verrassende en gevarieerde routes te ontwikkelen van station naar station. Ze zijn uitgezet rondom Culemborg, Sittard, Harderwijk en Dordrecht. De route rondom Sittard, het ‘Limburgs Plateau’ voert over een deel van het Nivon-Pieterpad.

Limburgs Plateau

NS-wandelingen. Foto: Wandelnet/Ad Snelderwaard

Foto: Wandelnet/Ad Snelderwaard

Station Spaubeek – station Sittard, 6,5, 8 of 11 km. Idyllische landweggetjes, slingerende bospaden en holle wegen leiden je door een prachtig glooiend Limburgs landschap met her en der verspreid liggende kleine dorpen en kapelletjes. Je eindigt in het centrum van Sittard met veel culturele bezienswaardigheden.

NS-wandelingen populair

Al jarenlang zijn de gratis wandelingen populair. “De kracht zit ‘m in de drie-eenheid van routebeschrijving, kaartje en markering”, aldus Sietske de Vet, coördinator NS-wandelingen bij Wandelnet. “Verdwalen is bijna niet mogelijk. De routes zijn altijd actueel, want ze worden onderhouden en gemarkeerd door honderden enthousiaste vrijwilligers, overal in het land.”

Deze en alle andere NS-wandelingen zijn gratis te downloaden. Veel wandelplezier!