De mooiste routes van Nederland!
Nivon Wandelgidsen
Trekvogelpad e.v.a.
Bestel je wandelgids
192 pagina's rijk geïllustreerd in full colour!
Nivon Wandelgidsen
Pieterpad en meer
Bestel je wandelgids

Nivon wandelgidsen

Het Nivon geeft de beste wandelgidsen ter wereld uit, in ieder geval volgens de lezers van Op Pad. Dankzij de inzet van onze vrijwilligers kunnen we mooie routes beheren als het Trekvogelpad, het Pieterpad en het Maarten van Rossumpad. En die kun je het beste lopen met de topogidsen van het Nivon. Hierin vind je naast de ingetekende route op topografische kaart ook een duidelijke en nauwkeurige routebeschrijving in beide richtingen. Daarnaast staan de wandelgidsen van het Nivon bol van relevante informatie met soms nog meer informatie op de verbonden site.

De gidsen worden uitgegeven in samenspraak met Wandelnet, uitgever van o.a. het Pelgrimspad en het Marskramerpad. We hebben ervoor gekozen de gidsen in eenzelfde uiterlijk en basis (kaarten met routebeschrijving in twee richtingen) uit te geven. De insteek bij het maken van de gidsen is alleen anders. Het Nivon kiest vanuit onze roots als cultureel instituut voor arbeiders om je het landschap te laten lezen, om aan de hand van thema’s te laten zien hoe de mensen het land gevormd hebben. Zo staat het Noaberpad continue in het teken van de relatie Nederland-Duitsland. Het Trekvogelpad, het langste natuurpad van Nederland, over Park Nederland, waar de invloed van de mens tot een veelzijdig landschap hebben geleid, dat wij wel als natuur ervaren, maar dat eigenlijk een cultuurlandschap is. Zo wil het Nivon graag iets aan jouw wandeling toevoegen.

Zoek en boek
een accommodatie

Op zoek naar accommodatie?
Nivon-natuurvriendenhuizen- en kampeerterreinen en huisjes liggen op prachtige plekken middenin de natuur in een toegankelijke sfeer. Ontdek het zelf.


Onze wandelroutes komen allemaal langs natuurvriendenhuizen en-kampeerterreinen. Hier bent u welkom om tijdens uw tocht te overnachten.