DSC06839_slider_jump_website

Jump Zomerkampen

Jump in je vakantie
en maak het mee.

Ga naar de site

slidertrefkampen_01
Trefkampen

Samen kamperen,
samen dingen doen.

Ga naar de site

SpringGTA_Piemonte__juli-augustus_2013_138__Bart-Jan_van_Rossum_

SpringReizen

Actieve weekenden,
avontuurlijke reizen.

Ga naar de site

SONY DSC

Watersport

Kampen en expeditie,
voor jongeren in Friesland.

Ga naar de site

Basis-Nivon-Wintersport-Home6

Wintersport

Skiën, snowboarden en wandelen,
voor jong en oud.

Ga naar de site

test-banner

Nivon Reizen: organisatie en reisprijs

Nivon Reizen zijn geliefd bij mensen die sociaal, buiten en actief willen zijn. Met elkaar nieuwe werelden ontdekken is een geweldige ervaring. Samen met de andere deelnemers bepaal je binnen de kaders van de reis welke activiteiten je ontplooit of hoe je deze invult. Je komt ontspannen, met een rugzak of koffer vol ervaringen weer thuis. Dus wil je je eigen batterij opladen aan een andere horizon?  Zoek een Nivonreis uit die bij je past en er gaat een wereld voor je open.

Reisorganisatie

Met de keuze voor een Nivonreis kies je voor natuur en cultuur met de kans om de omgeving en haar bewoners van dichtbij te leren kennen. Je kunt lekker buiten actief zijn, maar ook ontspannen, kletsen, eten en spelletjes doen of wat je nog meer bedenkt. De reizen worden begeleid door geselecteerde en opgeleide vrijwilligers die zorgen voor ondersteuning. Dit zijn mensen zoals jij en ik, die vanuit passie en enthousiasme doen wat ze leuk vinden en anderen daar graag in meenemen.

Reisprijs

Vooropgesteld: het Nivon is een vereniging, waar dus geen winst gemaakt wordt. Dat geldt ook voor de reizen: het uitgangspunt bij het begroten van elke reis is dat die kostendekkend is.
Waarvoor betaal je als je een Nivonreis boekt?

Uitgangspunt is dat een x-aantal reizigers (ca.80 procent) de kosten opbrengen. Dat zijn de vaste kosten (onafhankelijk van het uiteindelijke aantal deelnemers), zoals de reiskosten van de begeleiders, kaarten en gidsjes, etc.
Daarnaast zijn er de kosten per deelnemer, zoals treinkaartjes, overnachtingskosten, maaltijden, etc. Ook de organiserende werkgroep heeft organisatiekosten, zoals reiskosten voor vergaderingen, PR-kosten, telefoonkosten, kosten voor kaarten, etc., En niet te vergeten: het opleiden van de begeleiders kost geld.
Op de achtergrond is er inzet van stafkrachten op het Nivon Landelijk Bureau en in de logistiek van administratie, boekhouding,  IT-structuur, website en overige ondersteuning.
Veruit het grootste deel van het werk wordt door vrijwilligers gedaan, zoals het uitzoeken en opzetten van reizen en het (mede-)trainen van begeleiders.
Anders dan bij een zelf-georganiseerde reis is er veel voorbereidings- , uitzoekwerk en logistiek werk dat je niet zelf hoeft te doen. Door deelname investeer je in een lerende organisatie die mensen kans biedt zicht te ontwikkelen en veel plezier te hebben op een sociale manier. Daarnaast staat een organisatie achter de schermen die opvang biedt indien nodig.