De Bosbeek 40 jaar

De Bosbeek viert 40

De Bosbeek vroegerHet 40-jarig bestaan van het huidige natuurvriendenhuis De Bosbeek bij Bennekom werd in aanwezigheid van zo’n 60 mensen op 6 mei gevierd met een historische terugblik door Sjoerd Kemeling en vervolgens muzikaal opgeluisterd door Elke Jansen met zang ondersteund door de aanwezigen.

 

De Bosbeek 40 jaar

Herbert Boerendonk overhandigt de cheque aan Eddy Oudshoorn

Veel (oud)vrijwilligers kwamen naar Bennekom om elkaar te ontmoeten en herinneringen op te halen. Namens het centraal bestuur feliciteerde Herbert Boerendonk de beheercommissie en overhandigde een cheque aan de voorzitter van het jubilerende natuurvriendenhuis.

In 1932 werd in Bennekom aan het Moftbos het natuurvriendenhuis ABK-huis geopend. Na de oorlog is dit terrein nog enkele jaren als kampeerterrein gebruikt. In 1952 werd in Hall bij Eerbeek weer een ABK-huis in gebruik genomen.

De Bosbeek

Foto: Jolanda Denekamp

 

Vlakbij het Moftbos aan de Bosbeekweg werd in 1957 natuurvriendenhuis Swanenburg geopend, later De Kleine Bosbeek genoemd. Dit huis werd in 1976 verkocht. De Grote Bosbeek was, voor het in 1959 een natuurvriendenhuis werd, een pension. Het brandde in 1976 gedeeltelijk af  en is daarna gesloopt. In 1977 werd de nieuwe Bosbeek gebouwd.

Naar het natuurvriendenhuis