Adventurer Claire Leenen ‘Springt’ eruit

De volgers van Outdoorguru hebben Claire Leenen en het duo Jolanda Linschooten en Frank van Zwol voorgedragen voor de titel European Adventurer of the Year. Kandidaten moesten in de afgelopen 12 maanden een enorme outdoorprestatie hebben neergezet.

Claire Leenen

Adventurer Claire Leenen: Blog Reiske

Blog van Adventurer Claire Leenen

Claire, ook actief voor Spring Reizen van Nivon, liep in 2016 1500 kilometer over de Via Dinarica. Dit langeafstand-wandelpad voert door de Balkan en over de Dinarische Alpen. National Geographic Traveler heeft de Via Dinarica tot één van de beste bestemmingen voor 2017 benoemd. Niet alleen de prestatie van Claire is een reden voor Outdoorguru om haar voor te dragen, maar zeker ook de manier waarop ze haar avonturen op haar blog Reiske presenteert.

Jolanda Linschooten en Frank van Zwol

Outdoorguru: Daar waar Claire net begint is Jolanda Linschooten natuurlijk de Grand Lady in avontuurlijk Nederland en haar prestaties zijn alom bekend. Frank van Zwol kennen we als wildernisgids en schrijver van thrillers. We nomineren ze vanwege hun project Op Eigen Houtje. In 2016 bouwden ze samen hun eigen houten kano en  eerder al ski’s en sneeuwschoenen. Ze voeren daarmee in 40 dagen de kanotrektocht uit 1926 van de Zweedse Elsa Wideblom. De manier waarop Frank en Jolanda dit vormgeven is inspirerend. Het bewijst dat we in onze high tech tijd niet zonder het origineel hadden gekund.

Adventurer Claire LeenenOutdoorwinner

Je zal het altijd zien; een Belgische Adventurer heeft de titel European Adventurer of the Year gewonnen. Maar dat Claire een outdoorwinner is, dat staat voor ons wel vast. Met of zonder titel. In het Nivon magazine de Toorts lees je een interview met Claire.